Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Kako izboljšati VO2 max in doseči zavidljivo kondicijo?


VO2 max, ali maksimalni volumen kisika, je ključni pokazatelj aerobne zmogljivosti in zdravja srca in ožilja posameznika.

Meri največjo količino kisika, ki ga vaše telo lahko porabi med intenzivno vadbo, in se izraža v mililitrih kisika, ki se uporabi v eni minuti na kilogram telesne teže (ml/kg/min).

Vrednost VO2 max zagotavlja dragocen vpogled v učinkovitost, s katero vaše telo prenaša in uporablja kisik, kar v osnovi odraža raven vzdržljivosti in potencialno atletsko zmogljivost.


Pomen VO2 Max

Razumevanje vašega VO2 max vam lahko poda pomembne informacije, kot so:

Ocena pripravljenosti: Predstavlja merilo za ocenjevanje kardiovaskularne pripravljenosti in aerobne vzdržljivosti. Višje vrednosti VO2 max so na splošno povezane z višjo ravnjo telesne pripravljenosti.

Orientacija za trening: Pomaga športnikom pri ocenjevanju intenzivnosti njihovega treninga, optimizaciji načrtov vadbe in spremljanju izboljšav s časom.

Indikator zdravja: VO2 max je povezan s splošnim zdravjem, dolgoživostjo in tveganjem za kronične bolezni. Višje ravni lahko kažejo na manjše tveganje za srčne bolezni, debelost in diabetes tipa 2.

Želene ravni VO2 Max

VO2 max se lahko močno razlikuje glede na starost, spol, raven telesne pripravljenosti in genetiko. Elitni moški športniki lahko dosegajo VO2 max nad 70 ml/kg/min, medtem ko elitne športnice vidijo vrednosti nad 60 ml/kg/min. Za splošno populacijo je dober VO2 max razpon od 35 do 40 ml/kg/min za moške in 27 do 30 ml/kg/min za ženske. Izboljšanje vašega VO2 max lahko vodi do boljšega fizičnega zdravja in izboljšane zmogljivosti pri vadbi. VO2 max lahko preprosto izmerite sami s pomočjo vaše pametne ure.

Naravni načini za povečanje VO2 Max

Naravno povečanje VO2 max vključuje predvsem dosledno kardiovaskularno vadbo. Aktivnosti, kot so tek, kolesarjenje, plavanje in vadba z visoko intenzivnostjo intervalov (HIT), so še posebej učinkovite. Splošno vodilo za pripravo treningov za izboljšanje VO2 max je:

Pogostost: Ukvarjajte se z aerobno vadbo 3-5 krat na teden.

Intenzivnost: Vadbe bi morale biti zmerno do visoko intenzivne in dosegati 60-80% vaše največje srčne frekvence. HIT vadba obeta boljše rezultate.

Trajanje: Vadbe naj trajajo vsaj 30 minut.

Ko boste trenirali lahko napredek aerobnih zmogljivosti podprete tudi z uživanjem nekaterih izbranih dopolnil in živil. Klasično se za ta namen uporabljajo predvsem adaptogeni, živila bogata z železom in izbrane aminokisline, ki lahko izboljšajo VO2 max do največ 10 %.

Višjih izboljšav VO2 max si lahko nadejate z uživanjem NADH Original Instant Power, ki je v nedavni znanstveni študiji izkazal izboljšanje VO2 max v obdobju 3 tednov za celih 25%.

NADH Original Instant Power:
  • pozitivno vpliva na aerobne zmogljivosti in stresne dejavnike,
  • dnevni odmerek 20 mg izboljša telesno zmogljivost in toleranco na napore,
  • odmerek 40 mg v roku treh tednov povzroči povečanje funkcionalne rezerve srčno-žilnega sistema pri ljudeh, ki se ne ukvarjajo s telesno vadbo,
  • pozitivno vpliva tudi na stanje centralne hemodinamike in prispeva k normalizaciji krvnega tlaka pri mladih z znaki arterijske hipertenzije.
NADH je naravna snov, edinstvena v svoji sposobnosti, da tako pozitivno prispeva k izboljšanju zmogljivosti in zdravju srca in ožilja, kar jo označuje kot bistveno komponento za športnike in vse tiste, ki si želijo izboljšati svoj VO2 max in splošno zdravje.

April 2024
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio