Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Kako nastane energija in kako jo lahko naravno zvišamo?


Ljudje potrebujemo energijo za vse telesne procese, od vzdrževanja temperature, regeneracije, do miselnih dejavnosti in telesne aktivnosti. Pa se kdaj vprašamo, kako energija, ki nam to omogoča, sploh nastane? Da bi bolje razumeli ta proces, se moramo najprej pogovoriti o NADH, biološkem vodiku, ki igra ključno vlogo pri proizvodnji energije v telesu.

NADH je v osnovi biološka oblika vodika, ki s kisikom reagira v vsaki celici in tako proizvaja energijo v obliki molekul ATP. Več, kot je celicam na voljo NADH, več energije lahko proizvedejo, kar pomeni boljše delovanje celic in daljše življenje. NADH se nahaja v vseh organih, vendar ga je največ v srcu, možganih, mišicah, pljučih, jetrih in ledvicah.

Ko zaužijemo hrano, se ogljikovi hidrati, maščobe in beljakovine razgradijo v sladkorje, maščobne kisline in aminokisline, ki potujejo do organov. Tam se pretvorijo v še manjše molekule in vstopijo v Krebsov cikel, zapleten proces, v katerem nastane NADH. Ta spojina se nato v reakciji s kisikom pretvori v ATP energijo, ki je ključna za moč in vzdržljivost našega telesa.

NADH je izjemnega pomena za delovanje vseh naših organov. Na primer, možgani so veliki porabniki energije, zato je NADH ključen za koncentracijo, spomin in druge kognitivne funkcije. Prav tako pomaga pri tvorbi hormonov, kot so serotonin, adrenalin in dopamin, ki vplivajo na naše razpoloženje in spomin.

Srce je odvisno od NADH za učinkovito delovanje, saj je velik porabnik energije. Prav tako ima NADH pomemben vpliv na naše črevesje in odpornost, saj zagotavlja energijo tudi celicam imunskega sistema.

NADH je ključna snov za več kot 1.000 procesov v našem telesu, vključno s povečanjem libida. NADH poveča nastajanje dušikovega oksida, ki sprošča in razširja krvne žile, kar izboljša prekrvavljenost organov in njihovo oskrbo s kisikom.

Zaradi njegove široke palete učinkov na zdravje je NADH izjemno pomemben. Prispeva k:
  • višji energiji
  • povečani moči in vzdržljivosti
  • koncentraciji
  • pomnjenju
  • hitrejšemu odzivanju
  • atletskim sposobnostim
  • hitrejši regeneraciji
  • razpoloženju
  • libidu


Tudi za obravnavo izzivov v vsakdanjem življenju je ključen, še posebej zaradi sposobnosti uravnavanja poškodb, ki nam jih povzroča vsakodnevni stres. NADH namreč skrbi tudi za zaščito in popravljanje celičnega DNK.

Hitrost, s katero opazimo izboljšanje zaradi NADH, je odvisna od namena uživanja. Splošno izboljšanje energije in jasnosti uma se običajno občuti že v 20 minutah. Za izboljšanje libida ali dolgoročno povečanje energije v celicah pa je potreben nekoliko daljši čas. V kolikor pa NADH uživate za kompenzacijo škode, ki vam jo povzroča vsakodnevni stres, bo potreno vsakodnevno uživanje dodatnega NADH.

NADH je izredno pomembna molekula v telesu, ki vpliva na številne procese. Če ga imamo v telesu v zadostni količini, prinaša številne koristi za naše zdravje. Kljub temu pa je stabilizacija NADH-ja izziv. Znan je le en učinkovit način stabilizacije, ki je patentiran. Številni proizvajalci poskušajo povečati raven NADH posredno preko njegovih prekurzorjev, kot so NR, NMN in nenazadnje NAD+, vendar se je v študijah pokazalo, da je stabiliziran NADH najbolj učinkovit.

Pri izbiri NADH dopolnila je pomembno izbrati ustrezno obliko. Za zagotovitev absorpcije je edina preverjena metoda podjezična pastila, ki omogoča takojšnjo absorpcijo NADH v krvni obtok in hitro delovanje. Uživanje NADH v kapsulah in drugih oralnih oblikah deluje bistveno počasneje in manj učinkovito.

NADH je naravna in popolnoma varna snov, ki lahko zelo pozitivno vpliva na naše vsakodnevno življenje, če le telesu zagotovimo dovolj te snovi.


November 2023

Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio