Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
3% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigeZa povrnitev zdravja je potrebno procese v telesu pripeljati nazaj v naravno ravnotežje.

Biološka medicina je holistična oblika medicine, ki se je uporabljala in skozi tisočletja razvijala preko številnih veleumov s področja medicine, znanosti in filozofije ter je dandanes dodobra znanstveno podprta.

 


Izvira iz področja Švice in Nemčije, kjer se tudi izvaja na najvišjem nivoju strokovnosti. Gre za pristop z naprednim razumevanjem zdravja in zdravljenja s stimulacijo, uravnoteženjem in obnovo regulativnih mehanizmov v telesu z različnimi terapevtskimi pristopi, s čimer se vzpostavi ponovno zdravje.
 

En izmed pionirjev današnje oblike biološke medicine v Evropi je zagotovo prof. dr. Thomas Rau, dolgoletni strokovni direktor največje evropske holistične klinike, Paracelsus v Švici in dekan švicarske akademije za Biološko medicino (Swiss Biological Medicine Academy).


 

Trije stebri biološke medicine

Biološka medicina po prof. dr. Rau obsega tri temeljna področja, ki jih deli na tri stebre.


 
1. DETOKS
2. ČREVESJE IN
IMUNSKI SISTEM
3. REGENERACIJA
 
1. DETOKS oz. razstrupljanje telesa

Preobremenjenost telesa s težkimi kovinami ni obsedenost alternativcev, temveč žalostna stvarnost življenja v sodobnem svetu. Raznovrstnim toksinom in težkim kovinam smo izpostavljeni na vsakem koraku, marsikdo celo dolgotrajno pri opravljanju svojega poklica. Kot da to ne bi bilo dovolj, visokemu odstotku kavkazijske rase primanjkuje encimov za samodejno razstrupljanje, kar preprosto pomeni da se bodo toksini v telesu samo kopičili, dokler bo telo zmoglo.

Ne glede na vir in vzrok kopičenja toksinov, ti povzročajo kronična vnetja in zavirajo delovanje imunskega sistema, kar pripelje do resnih zdravstvenih težav. Zato biološka medicina vedno najprej laboratorijsko preverja obremenjenost s toksini in predvidi ustrezen način razbremenitve telesa.
2. Črevesje in Imunski sistem

Razglasitev regulativnih procesov v telesu se največkrat prične zaradi porušenega ravnotežja t.i. disbiose v črevesju. Zdrav in uravnotežen črevesni mikrobiom ni samo osnoven predpogoj za harmonično delovanje imunskega sistema, temveč je tudi ključen za celovit in učinkovit proces razstrupljanja. Zdrav in uravnotežen mikrobiom ščiti črevesno sluznico, ki je domovanje enteričnega živčnega sistema, center za proizvodnjo hormonov, živčnih prenašalcev in T-limfocitov.

Kadar je črevesni mikrobiom neuravnotežen in se posledično stanjša in poškoduje črevesna sluznica, pride v telesu do prehajanja ekso in endotoksinov v krvni obrok, kar botruje številnim vnetjem nizkih stopenj na različnih mestih v telesu. Takšna vnetja predstavljajo začetek razvoja številnih kroničnih bolezni. Uravnoteženje črevesnega mikrobioma, regeneracija črevesne sluznice in modulacija imunskega sistema so neobhodni elementi za ponovno vzpostavitev regulativnih procesov v telesu.
3. Regeneracija

Ko je telo razbremenjeno in se spet vzpostavi normalno delovanje regulativnih mehanizmov, je potrebno poskrbeti še za regeneracijo in splošno okrepitev telesa. Telo se nenehno obnavlja in vsaka celica v telesu se zamenja v povprečnem roku sedmih let, obnovi se sleherni organ. Jetra se regenerirajo že v roku pol leta, trebušna slinavka potrebuje za regeneracijo dve do tri leta, srce dve leti. Kako se bodo celice obnovile je odvisno od nas samih – če v življenju ničesar ne spremenimo, se prehranjujemo enako kot prej in zanemarjamo gibanje, nove celice ne morejo biti boljše od starih. Po drugi strani pa, če celice podpremo s pravimi hranili se ne bodo obnavljale samo hitreje, temveč tudi veliko bolje. S pravilnim pristopom in podporo se organi lahko regenerirajo in prihrani se lahko tudi marsikatera operacija. Potreben je le čas, doslednost in vztrajnost.
Več o Biološki medicini po prof. dr. Rau si lahko pogledate tudi:

prof. dr. Rau - intervju     prof. dr. Rau - predavanje
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio