Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Pomen (L+) desnosučne mlečne kisline za zdravje naših črevesnih celic


Pomen raznolikega črevesnega mikrobioma za ohranjanje zdrave prebave je izjemnega pomena. Raznolik črevesni mikrobiom, ki je hkrati tudi v pravem ravnovesju, je odgovoren za proizvodnjo mnogih zdravju koristnih bakterijskih presnovkov, ki jih naše črevesne celice uporabljajo za svojo energijo, obrambo pred strupenimi snovmi, za zaviranje rasti in zaščito pred patogeni in za ohranjanje črevesne sluznice.

Eden izmed najpomembnejših presnovkov naših bakterij je (L+) desnosučna mlečna kislina. Nastane tako, da mlečno-kislinske bakterije presnavljajo sladkor oz. večje sestavljene molekule sladkorja (vlaknine, škrob). Temu postopku presnove pravimo fermentacija.


(L+) desnosučna mlečna kislina je presnovek dveh različnih vrst mlečno-kislinskih bakterij: Laktobacili in Bifidobakterije. Te bakterije pomagajo vzdrževati zdravo ravnovesje mikroorganizmov v črevesju in prispevajo k splošnemu zdravju črevesja. Laktobacili in Bifidobakterije so ključnega pomena za izdelavo fermentiranih produktov, kot so fermentirani mlečni izdelki, kisla zelenjava (kisla repa ali zelje) in seveda tudi za naš Multi EM ferment®.

Multi EM ferment® vsebuje 31 sevov zdravju prijaznih bakterij. Od tega števila je 6 sevov bakterij iz rodu Bifidobakterij in kar 18 sevov iz rodu Laktobacilov. Bifidobakterije in Laktobacili imajo izrazite probiotične lastnosti, kar pomeni, da bakterije dokazano vplivajo na:

  • uravnoteženo stanje črevesnega mikrobioma;
  • proizvajajo presnovke, ki onemogočajo razvoj patogenih bakterij;
  • dobrodejno vplivajo na zdravje (njihovi učinki morajo biti klinično dokazani).



Študije so pokazale, da lahko (L+) desnosučna mlečna kislina pomaga okrepiti črevesno sluznico in izboljšati njeno delovanje. (L+) desnosučna mlečna kislina lahko spodbuja nastajanje sluzi v črevesju, kar lahko pomaga zaščititi črevesno sluznico pred poškodbami in vnetji. To lahko pomaga preprečiti stanja, kot je sindrom prepustnega črevesja, ki lahko vodi do številnih zdravstvenih težav.

(L+) desnosučna mlečna kislina lahko pomaga izboljšati tudi črevesni mikrobiom, tj. zbirko mikroorganizmov, ki živijo v črevesju. S spodbujanjem rasti koristnih bakterij in zaviranjem rasti škodljivih bakterij lahko pomaga pri vzdrževanju zdravega črevesnega mikrobioma in preprečevanju disbioze, neravnovesja mikroorganizmov v črevesju, ki lahko prispeva k številnim zdravstvenim težavam.

Poleg tega se je izkazalo, da ima (L+) desnosučna mlečna kislina protivnetne lastnosti, kar lahko pomaga zmanjšati vnetja v črevesju in izboljšati zdravje črevesja. Vnetje v črevesju lahko povzroči vrsto zdravstvenih težav, vključno z vnetno črevesno boleznijo in drugimi gastrointestinalnimi motnjami.

Na splošno ima (L+) desnosučna mlečna kislina pomembno vlogo pri spodbujanju zdravja črevesja in zaščiti črevesne sluznice. S podpiranjem zdravega črevesnega mikrobioma, zmanjševanjem vnetij in spodbujanjem nastajanja sluzi, ki obdaja črevesne stene, lahko (L+) desnosučna mlečna kislina prispeva k splošnemu zdravju prebavil in podpira naravne obrambne mehanizme telesa pred škodljivimi snovmi in patogenimi mikroorganizmi.



Bakterije s probiotičnimi lastnostmi, kot sta rodova Laktobacilus in Bifidobakterije, imajo dokazano možnost, da nas zaščitijo pred različnimi strupenimi snovmi – ksenobiotiki (pesticidi, konzervansi, težke kovine,...). To jim lahko uspe, ker imajo možnost vezave nekaterih vrst strupenih snovi na svoje celične stene, ki se potem pri iztrebljanju blata izločijo iz telesa. (L+) desnosučna mlečna kislina zaradi svojih ugodnih vplivov na zdravje črevesne sluznice tudi vpliva na proces hitrejšega izločanja strupenih snovi iz telesa.

Skratka, »fermentirani izdelki so zakon!« bi lahko rekli. Uživajte različne vrste fermentiranih živil, saj vam bodo le ta na naraven način pomagala ohraniti vašo zdravo prebavo, prispevala k raznolikemu črevesnemu mikrobiomu in poskrbela za izločanje toksinov in ostalih strupenih snovi iz telesa.
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio