Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

11 načinov, kako na naraven način odpraviti spomladanske alergije


»Oooohh, spet to smrkanje!«, »Aaacchhhh, pa je prišla sezona kihanja.«, »A mora biti res vsako leto enako, khmm khmm!?« so stavki, ki jih običajno slišimo, ko pride sezona senenih nahodov in spomladanskih alergij. Vemo, kako nadležno je to!

Če ste že več let vpeti v ta cikel ponavljajočih se spomladanskih alergij in nadležnih simptomov, potem imamo za vas nekaj zanimivih nasvetov, kako se rešiti ali omiliti simptome teh spomladanskih alergij. Rešitve so pogosto tik pred očmi, a veliko ljudi ne ve zanje – mi smo težavam prisluhnili, raziskali to področje in prišli do naslednjih ugotovitev, ki smo jih zbrali v tem blogu.

Vsi, ki vas pestijo alergije, verjetno veliko poslušate o histaminu. Histamin je signalna molekula našega imunskega sistema. Običajno ga povezujemo z alergijskimi reakcijami na določene toksine ali hranila, ki jih imunski sistem telesa prepozna kot tujke in se jih želi znebiti. Preveč histamina v telesu lahko sproža močne vnetne reakcije, ki pa niso zaželjene, saj vplivajo na kakovost življenja. Sproščanje histamina lahko povzročijo tudi določena živila. Encim diaminooksidaza (DAO) je tisti, ki v telesu uravnava količino histamina v mejah normale. Če tega encima nimamo oz. ne deluje najbolje, potem pride do povečane občutljivosti na histamin. Vaša pomembna naloga je torej, da količino histamina v telesu čimbolj zmanjšate. Poglejmo, kako si lahko pomagate!

1. Vitamin C

Vemo, da vitamin C deluje kot naravni antihistaminik in antioksidant. Študije so pokazale, da lahko zmanjša vnetje, otekanje in s tem povezane simptome, ki se pojavijo na mestu alergijske reakcije. Antihistaminske lastnosti vitamina C lahko pomagajo zmanjšati alergijske reakcije, saj je v krvnih žilah v dihalnih poteh velika koncentracija mastocitov, celic, ki proizvajajo histamin in so tako močno vpletene v alergijske reakcije. Vitamin C deluje tako, da pripomore k zmanjšanju sproščanja histamina ob stiku z alergenom.

2. Probiotične bakterije

Probiotične črevesne bakterije so esencialnega pomena za zdravje našega črevesja. Vedno več raziskav potrjuje dejstvo, da je zdrav in uravnotežen črevesni mikrobiom esencialen za močan imunski sistem in presnovo telesa. V prehrano vključite čim več vlaknin in različne fermentirane izdelke (probiotični mlečni izdelki, kimči, kombuča, kislo zelje in repa,…). Več o tem lahko preberete tudi TUKAJ.

3. Omega 3 maščobne kisline

Raziskave so pokazale, da imajo omega 3 maščobne kisline v prehrani dober protivneten učinek in pomagajo pri zmanjševanju izrazitosti simptomov astme. Najdemo jih v morskih ribah, rastlinskih oljih, orehih, chia semenih, avokadu,... Več o njihovem vplivu na zdravje si lahko preberete TUKAJ (https://www.eubioma.si/kaj-lahko-omega-3-mascobne-kisline-storijo-za-nase-zdravje-16-04-2021.html).

4. Kurkumin

Kurkumin je močan antihistaminik, deluje pa tudi protivnetno. Njegova protivnetna učinkovitost se je pokazala pri blaženju simptomov astme. Kurkumin namreč spodbuja imunsko ravnovesje, ki je na udaru zaradi kroničnega stresa, neprimerne prehrane, nekvalitetnega spanca in izpostavljenosti onesnaženemu okolju in drugim toksinom.

5. Kvercetin

Kvercetin je rastlinski polifenol-flavonoid, ki pomaga stabilizirati celice in preprečuje sproščanje histamina. Poleg tega je kvercetin antioksidant, ki lahko pomaga pri vnetjih, povezanih z alergijami. Kvercetin najdete v jabolkih, grenivkah, pomarančah, limonah, paradižniku, robidah, borovnicah in čebuli.

6. Česen

Česen je antihistaminski superheroj, saj vsebuje antioksidante in blagodejna olja, ki pomagajo imunskemu sistemu v boju proti histaminu. Česen lahko pomaga odpraviti alergijske reakcije, kot so kihanje ali srbenje v grlu.

7. Uživanje sadja in zelenjave

Uživanje sadja in zelenjava je splošen nasvet, ko govorimo o krepitvi imunskega sistema s prehrano, saj ta skupina živil telesu priskrbi ogromno zdravju koristnih hranil. Vlaknine, vitamini, polifenoli in minerali so esencialnega pomena za naš imunski sistem in urejeno presnovo. Raznoliko sadje in zelenjava poskrbita za naš črevesni mikrobiom, saj so prehranske vlaknine iz sadja in zelenjave najpomembnejše hranilo za zdravju koristne črevesne bakterije. Raziskave so pokazale, da je prehrana, bogata z zelenjavo in sadjem, povezana z zmanjšanjem pojavnosti astme in alergij.

8. Manj sladkorja

Izogibajte se dodanemu sladkorju v prehrani. Prehrana bogata s sladkorji je energijsko bogata, manjka pa ji hranilna vrednost. Sladkorji so glavni vir energije za večino patogenih črevesnih bakterij in za patogeno kvasovko, imenovano kandida.

9. Omejen vnos alkohola

Alkohol oz. njegovi presnovki negativno vplivajo na črevesne celice in na splošno na naše telo. Ker smo Slovenci narod, ki ceni in uživa kar nekaj različnih vrst alkoholnih pijač, vam priporočamo, da izbirate pijače ekološke pridelave in brez dodanih aditivov. Vino je ena od alkoholnih pijač, ki ga je v primeru, da je grozdje iz ekološke pridelave, dovoljeno zaužiti v količini ene merice (1 dl).

10. Zadostna količina spanja

Z dovolj spanja lahko uravnavate vnetne odzive in na splošno krepite imunski sistem. Kvaliteten spanec je res temelj za regeneracijo telesa, zato si ga privoščite 7-9 ur dnevno in se prebudite v novo jutro polni energije. Dober spanec deluje antistresno, kar pripomore k manjši obremenitvi telesa z oksidativnim stresom.

11. Izpiranje nosu z NETI posodo

Higiena nosne votline je zelo pomembna, še posebej pomembna pa je v primeru, da imate težave s spomladanskimi alergijami. NETI posodica uporabniku omogoča lažje dihanje skozi nos, saj raztopina odplakne dražeče snovi iz nosa in razredči sluz. To običajno vodi do manj zamašenih nosov in blažjih alergij.

Kaj torej storiti?

Namesto, da se veselite toplih dni, sprehodov v naravo in piknikov s prijatelji, vas že skrbi kihanje, srbečica in zamašen nos. Ah ja, pa še solzenje oči, hmmmm.. Ja, se strinjamo, zelo neprijetno!

Ker pojavnost alergij le še narašča, imamo pri nas vedno več klicev ljudi, ki potrebujejo pomoč. Kako jim svetujemo, poleg zgoraj naštetih predlogov?

Pri Eubiomi imamo za vas sestavljen 25-dnevni Intenziv paket, ki pokrije vse zgoraj naštete nasvete, nekaj pa jih še doda. Vsebuje namreč Multi EM ferment, Neotosil in Asta Omega-3. Zakaj ravno ti izdelki?

Multi EM ferment vsebuje 31 sevov zdravju koristnih črevesnih bakterij s probiotičnimi lastnostmi in 31 različnih rastlinskih izvlečkov, ki služijo kot prehrana že obstoječim koristnim bakterijam v črevesju.

Neotosil s svojo visoko vsebnostjo vitaminov in polifenolov, ki smo jih prej omenjali, poskrbi za pomoč imunskim celicam pri borbi proti vnetjem. Močan antioksidativen potencial visoko biodostopnih vitaminov (A, C, E) in polifenolov (kvercetin, kurkumin, resveratrol) je zaslužen za krepitev in pomoč našemu imunskemu sistemu v prebavilih!

Multi EM ferment skupaj z Neotosilom poskrbi, da se izboljša zdravje črevesne sluznice, ki je ključna za varovanje telesa pred stikom z alergeni in kasneje razvojem simptomov alergij.

Asta omega 3 olje je vir omega 3 maščobnih kislin v naravni obliki, ki se odlično absorbirajo in okrepijo strukturo celičnih membran. Tako so celice veliko bolj odporne pred različnimi škodljivimi dejavniki iz okolja.

Alergije znajo biti izjemno neprijetne in tudi škodljive za zdravje, a verjamemo, da lahko z malo discipline in upoštevanjem zgornjih nasvetov, tudi vi ukrotite vpliv vaših alergij in ostalih zdravstvenih simptomov na vaše življenje. Paket Intenziv vam bo pomagal, da težave rešite hitreje in učinkovitejše.

Svet brez alergij je svet, v katerem tvoje telo deluje v harmoniji. Nič več ne boš živel v strahu pred cvetnim prahom, prahom ali hrano, ki pripele do neprijetnih reakcij. Nič več zoženega izbora živil in preverjanja vsake sestavine na živilih. Svobodno zadihaj svež zrak, potepaj se po prelepi naravi in raziskuj svet brez skrbi. 

Alergije so bile le trenutek v tvojem življenju - osvobodi svoje telo, zaživi polno življenje!

Maj, 2023
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio