Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €

Kako izbrati učinkovito omega-3 olje?


Omega-3 maščobne kisline so vrsta nenasičenih maščobnih kislin. Dejstvo je, da v današnjih razmerah zaradi hitrega načina življenja in hranilno oropanih živil redko zadostimo potrebnim količinam omega 3 maščobnih kislin, pomanjkanje pa se v globalnem smislu kaže predvsem pri ženskah in pri otrocih. K sreči se vedno več potrošnikov odloča za dodajanje teh pomembnih maščob v prehrano v obliki prehranskih dopolnil – kako pa vemo, da smo izbrali zares kvaliteten izdelek?
 


Zakaj so omega 3 maščobne kisline pomembne?
 
• podpirajo delovanje prav vsake celice v našem telesu,
• vplivajo na kognitivne funkcije,
• vplivajo na izboljšanje razpoloženja,
• vplivajo na vid, saj so sestavni del mrežnice,
• imajo pozitiven vpliv na srce in ožilje: preventiva za kap in druga srčna obolenja, znižajo nivo trigliceridov in krvni tlak,
• imajo pozitiven vpliv na alergije in astmo, ki se še posebej kaže pri otrocih, katerih mamice so omego uživale že med nosečnostjo in dojenjem,
• pomembne so za nastajanje hormonov,
• skrbijo za presnovo,
• ščitijo mišično tkivo pred razgradnjo,
• imajo antioksidativno delovanje,
• zmanjšajo vnetja v telesu,
• vplivajo na spomin in učenje,
• pomagajo pri transportu kisika,
• ...
 
Kako izbrati kvaliteten izdelek?
 
Trg ponuja zares veliko izdelkov z omega 3 maščobnimi kislinami. Če se pred nakupom ne pozanimamo o kakovosti, lahko začnemo uživati npr. olje, ki je že tako oksidirano, da z njegovim vnosom v telo le še povečujemo vnetja v telesu, obenem pa z njim niti ne dosežemo priporočenega dnevnega vnosa, kaj šele količin, ki bi imela terapevtske učinke. Da ne boste kupovali mačka v žaklju, smo zapisali nekaj pomembnih informacij, ki jih je dobro pridobiti pred odločitvijo o nakupu.
 
Visoka vrednost EPK in DHK (vsaj več kot 2.000 mg za terapevtski učinek)
EPK in DHK sta najpomembnejši omega 3 maščobni kislini, a ju večina prehranskih dopolnil ne vsebuje prav veliko. To pomeni, da bi za terapevtski učinek morali zaužiti kar nekaj žlic omega 3 olja. Terapevtski odmerki se gibljejo kar okoli 2000 mg EPK in DHK dnevno, mnogi izdelki pa ju v dnevnem odmerku vsebujejo tudi pod 400 mg.
 
TOTOX, stopnja oksidacije
Gre za stopnjo oksidacije maščob: oksidacija je proces kemijske razgradnje nenasičenih maščobnih kislin, v katerem nastajajo prosti radikali in aldehidi. Slednji po novejših znanstvenih dognanjih delujejo vnetno in lahko izničijo dobrodejnost vpliva EPK in DHK. V eni izmed študij so preverjali oksidacijske nivoje omega-3 izdelkov na Norveškem trgu. Testirana olja so imela povprečno TOTOX vrednost kar 36.5. Nižja, kot je TOTOX stopnja, kvalitetnejši je izdelek.
 
Oblika trigliceridov
Za izdelek je pomembno, da je olje v naravni obliki trigliceridov, saj ima številne prednosti pred običajnimi koncentrati v obliki etil-estrov. Trigliceridi so namreč oblika, ki se nahaja v ribah in jo telo zlahka in predvsem hitro uporabi, kar pa ne velja za oblike etil-estrov. Če na izdelku ni posebej navedeno, da je v obliki trigliceridov (TG ali rTG) je v etil esterski obliki.
 
Kakovost izkušnje
Vsekakor je pomemben tudi sam okus olja in dejstvo, ali se nam po uživanju spahuje, ali ne. Pri spahovanju in ribjem pookusu gre običajno za problem preveč oksidiranih olj, ki niti nimajo več razpoložljivih omega 3 maščobnih kislin v obliki, ki nam bi lahko koristile. Torej, če se nam po zaužitju olja spahuje, potem izdelek ni optimalen, ne prinaša nam vseh zdravstvenih koristi. Obenem pa: za otroke in starejše, ki težko pogoltnejo velike kapsule, je pomembno tudi, da je olje v tekoči obliki. Prednost olja v tekoči obliki je tudi ta, da tekom uživanja ne zaužijemo tudi nepotrebnih dodatnih snovi, ki sicer sestavljajo ovoj kapsule.
 
Preverjenost na vsebnost težkih kovin
Pomembno je, da so ribe sveže in prihajajo iz trajnostno certificiranega ribolova, ter so preverjane na vsebnosti težkih kovin. Te vsekakor ne smejo biti prisotne v olju, saj vodijo v zdravstvene težave: negativno vplivajo na imunski sistem, rušijo hormonsko ravnovesje, poškodujejo našo DNK in kromosome.
 
Le z res kvalitetnim izdelkom boste lahko opazili pozitivne učinke na vaše telo, zato se splača pred nakupom nekaj časa vložiti v iskanje informacij o posameznih dopolnilih s kvalitetnim omega 3 oljem.
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio