Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Razkrita je skrivnost hitrejšega metabolizma: mikrobiom, vaš nevidni zaveznik za zdravo težo.


Ste že kdaj razmišljali o tem, zakaj se hitro redimo? Morda se vam zdi nepojasnjeno pridobivanje teže izziv, vendar vse vodi do enega ključnega igralca v vašem telesu – mikrobioma.

Naj mikrobiom postane vaš najboljši zaveznik za dosego zdrave teže!


Vaše telo je domovanje do nekaj kilogramov mikroorganizmov, ki tvorijo mikrobiom. Bakterije, virusi, glive - vsi ti mikroorganizmi živijo v prebavilih, kjer pomagajo razgraditi hrano in izkoristiti hranila. A to ni vse. Vaš mikrobiom je ključnega pomena tudi za optimalno delovanje imunskega sistema. Preprečuje invazijo patogenih bakterij in virusov ter celo tvori živčne prenašalce, ki vplivajo na hormonsko in možgansko delovanje.

Absorpcija hranil

Raziskave so pokazale, da neravnovesje v mikrobiomu, znano kot disbioza, vpliva na absorpcijo hranil. Kako? Absorpcija hranil je natančen proces od ust do tankega črevesja, kjer se hranila absorbirajo in izkoriščajo. Disbioza lahko povzroči, da hranila ne absorbirajo v celoti, kar vodi v pomanjkanje hranil, občutek lakote, brez energije in posledično povečanje telesne teže.

Z vidika zdrave teže je ravnovesje v mikrobiomu ključno za vzdrževanje zdrave telesne teže. Ljudje z disbiozo pogosto doživljajo težave z debelostjo. Mikrobiom ni le pomemben za prebavo, ampak je ključen tudi za splošno zdravje. Torej, če želite ohraniti zdravo telo, morate poskrbeti za svoj mikrobiom.

Glavna podpora urejenemu črevesnemu mikrobiomu je pestra in raznovrstna prehrana, ki naj vsebuje:
  • vlaknine polnozrnatih žitaric, sadja in zelenjave,
  • raznovrstne koristne bakterije iz fermentiranih živil in napitkov,
  • zdrave omega 3 maščobe iz oreščkov, avokadov, alg in malih morskih rib,
  • antioksidanti (polifenoli, vitamini A, C in E) iz različno obarvanega sadja in zelenjave.
V primeru porušenega črevesnega mikrobioma je poleg urejene prehrane potrebna še podpora določenih zdravju koristnih bakterij, ki jim pravimo probiotiki. Probiotiki imajo pomembno nalogo ponovnega vzpostavljanja optimalno delujočega in raznolikega črevesnega mikrobioma. Vir širokega kroga zdravju koristnih sevov bakterij najdete v večkrat fermentiranem napitku Multi EM ferment, ki ima v enem odmerku prisotnih 31 sevov in 20 milijard bakterij. Vseh 31 sevov bakterij Multi EM fermenta podpira in posnema delovanje zdravega črevesnega mikrobioma (stanje eubioze). Približno 3 do 4 mesece traja obdobje, da se črevesni mikrobiom popolnoma regenerira z uporabo Multi EM fermenta ob predpostavki, da se uporabnik tudi ustrezno in pestro prehranjuje.

Zdaj je čas, da postane pravilno ravnovesje mikroorganizmov vaš najboljši zaveznik pri doseganju ciljev za zdravo težo in ohranjanju splošnega zdravja. Poskrbite za svoj mikrobiom, poskrbite zase!

December 2023
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio