Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Naravna podpora za močne in zdrave kosti


Kostna gostota je ključna za trdnost in zdravje kosti, še posebej, ko zakorakamo preko druge polovice življenja. Močne kosti niso pomembne le za preprečevanje zlomov, ampak tudi za splošno gibljivost in kakovost življenja. Na srečo obstaja veliko načinov, kako lahko sami poskrbimo za njihovo zdravje – brez kemikalij ali invazivnih metod. V nadaljevanju si bomo ogledali nekaj naravnih načinov za izboljšanje kostne gostote, vključno s prehrano, gibanjem in naravnimi prehranskimi dopolnili.

Uravnotežena prehrana za zdrave kosti

Prehrana igra ključno vlogo pri ohranjanju kostne gostote. Nekatera hranila so nujna za gradnjo močnih kosti, zato jih moramo redno vključevati v svojo prehrano.

  1. Kalcij in magnezij: Kalcij je glavni gradnik kosti, a se pogosto pozablja, da za dobro absorpcijo kalcija potrebujemo tudi magnezij. Najboljši viri kalcija iz hrane so temno zelena zelenjava, kot so ohrovt, špinača in brokoli, ter fermentirani mlečni izdelki, kot so kefir in jogurt. Kalcij iz navadnega mleka se ne absorbira tako učinkovito, poleg tega pa lahko povzroča težave z vnetji in prebavo.

  2. Vitamin D in bor: Vitamin D je ključen za absorpcijo kalcija. Pridobimo ga lahko s sončno svetlobo, a ker ga pogosto primanjkuje, ga lahko uživamo v obliki prehranskih dopolnil, kjer so priporočljive kombinacije z vitaminom K2. Poleg vitamina D ima tudi mineral bor pomembno vlogo, saj prispeva k boljši presnovi kalcija in magnezija ter pomaga ohranjati močne kosti.

  3. Omega 3 maščobne kisline, kot jih najdemo v ribah in kakovostnih prehranskih dopolnilih, prispevajo k zmanjšanju vnetij, kar posredno vpliva tudi na zdravje kosti. Kronična vnetja lahko namreč povzročijo izgubo kostne mase, zato je vnos omega 3 maščobnih kislin [ link na izdelek] še kako pomemben.


Z gibanjem do trdnejših kosti

Poleg prehrane igra gibanje izjemno pomembno vlogo pri gradnji in ohranjanju kostne mase. Redna telesna aktivnost spodbuja naravno mineralizacijo kosti in preprečuje izgubo gostote.

  • Vadba z utežmi spodbuja kostne celice k tvorbi novega kostnega tkiva. Delujejo tako, da na kosteh ustvari obremenitev, kar jih spodbuja, da postanejo gostejše in močnejše.
  • Hoja, tek in skakanje: čeprav že zmerna hoja koristi, pa aktivnosti, kot so tek, skakanje s kolebnico ali aerobika, povečujejo mehansko obremenitev kosi, kar vodi v večjo kostno gostoto. Za sklepe prijaznejša alternativa je plavanje.
  • Vaje za ravnotežje: še posebej pri starejših je ključno ohranjanje ravnotežja. Vadba, kot je joga ali pilates, izboljšuje stabilnost in koordinacijo, s čimer zmanjšujemo tveganje za padce in posledične zlome. Poleg tega lahko nekatere asane in položaji izboljšujejo kroženje krvi v kosteh, kar dodatno spodbuja mineralizacijo.

Nadzor nad telesno težo

Vzdrževanje zdrave telesne teže je ključno za zdravje kosti. Prekomerna telesna teža povečuje pritisk na sklepe in kosti, kar lahko privede do poškodb in bolečin v sklepih. Po drugi strani pa lahko prenizka telesna teža povzroči zmanjšanje gostote kosti, saj telo ob pomanjkanju hranil začne razgrajevati kostno maso. Zato je pomembno najti ravnovesje in ohraniti težo v zdravem območju.

Izogibanje slabim navadam

Slabe prehranske in življenjske navade lahko znatno poslabšajo zdravje kosti. Prekomerno uživanje alkohola, kajenje in prekomerno uživanje kofeina so znani dejavniki, ki zmanjšujejo kostno gostoto. Enako velja za nezdravo prehrano, bogato s predelanimi živili in sladkorji, ki lahko povzroči vnetja in pomanjkanje pomembnih hranil.

QuantumSIL PLUS – naravna podpora za izboljšano kostno gostoto

Čeprav zdrava prehrana in gibanje igrata pomembno vlogo, lahko dopolnilo z naravnimi sestavinami, kot jih najdemo v QuantumSIL PLUS, še dodatno pospeši proces obnove in krepitve kosti.

QuantumSIL PLUS je učinkovito naravno prehransko dopolnilo, ki temelji na mikroniziranem organskem siliciju, boru in drugih ključnih snoveh, ki spodbujajo zdravje kosti in sklepov. Silicij je še posebej pomemben, saj sodeluje pri sintezi kolagena, ki je ključni gradnik kosti in vezivnega tkiva. Raziskave kažejo, da silicij izboljšuje mineralizacijo kosti, pomaga pri vgradnji kalcija v kostno matriko in spodbuja rast novih celic.

Poleg silicija QuantumSIL PLUS vsebuje tudi bor, ki izboljšuje presnovo kalcija in magnezija ter sodeluje pri zmanjšanju izgube kostne mase. Uporabniki QuantumSIL PLUS-a poročajo o izboljšani gibljivosti, večji gostoti kosti in zmanjšanju bolečin v sklepih, kar ga dela odličnega zaveznika pri naravnem izboljšanju kostne gostote - nepogrešljivega v drugi polovici življenjskega obdobja.

Ohranjanje zdrave kostne gostote je možno z uravnoteženo prehrano, rednim gibanjem in izogibanjem slabim navadam. Z naravnimi prehranskimi dopolnili, kot je QuantumSIL PLUS, pa lahko dodatno podprete zdravje svojih kosti in sklepov, kar bo dolgoročno prispevalo k bistveno boljši kakovosti življenja. Ne pozabite – močne kosti so osnova za vitalnost, gibljivost in dolgoživost.

Oktober 2024
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov