Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Živila za hitrejšo regeneracijo poškodb sklepov in kosti


Poškodbe sklepov in zlomljene kosti niso le neprijetne, ampak tudi terjajo svoj čas za celjenje, še posebej, ko se staramo. Na srečo obstajajo načini, kako ta proces naravno pospešiti. Ključ leži v pravilni prehrani, gibljivosti in specifičnih dopolnilih, ki so zasnovana prav za regeneracijo kosti in sklepov.

Prehrana za hitrejše okrevanje

Tvoje telo potrebuje gradnike za obnovo poškodovanih tkiv. Če si želiš, da se poškodba zaceli hitreje, je nujno, da mu daješ prave sestavine.

  • Kalcij in magnezij: Magnezij in kalcij igrata pomembno vlogo pri zdravju kosti in mišični funkciji. Magnezij je ključen za presnovo kalcija in pomaga pri ohranjanju kostne gostote. Namesto mlečnih izdelkov se raje obrni na listnato zelenjavo (špinača, ohrovt), brokoli in mandlje, ki so odlični naravni viri teh mineralov. Kalcij iz rastlinskih virov se bolje absorbira in ne povzroča težav, ki jih lahko prinaša pretirano uživanje mlečnih izdelkov. Alternativa so lahko tudi domači ali ekološki fermentirani mlečni izdelki.

  • Beljakovine: Kadar gre za poškodbe mišic in kit, tvoje telo potrebuje dovolj beljakovin za obnovo tkiva. Stročnice, oreščki in semena, pa tudi fermentirani mlečni izdelki, kot je jogurt ali kefir, lahko podpirajo hitro regeneracijo.

  • Vitamin C: Ta močan antioksidant ima ključno vlogo pri tvorbi kolagena, beljakovine, ki je pomembna za zdrave vezi in kite. Vključi citruse, papriko in jagodičevje v svojo prehrano, da telesu pomagaš ustvarjati močnejše in bolj prožne sklepe.

  • Bor: Ta mineral morda ni med najpogosteje omenjenimi, vendar igra pomembno vlogo pri zdravju kosti, saj pomaga ohranjati ravnovesje mineralov, kot sta kalcij in magnezij. Hkrati pa lahko spodbuja celjenje poškodb, saj vpliva na metabolizem mineralov v kosti. Bor lahko dobiš iz živil, kot so oreščki, avokado in brokoli.

Gibanje za hitrejšo regeneracijo

Počitek je ključnega pomena v prvih dneh po poškodbi, kasneje pa nikakor ne smeš zanemariti gibanja. S pravilnimi vajami lahko pospešiš pretok krvi, ki prinaša sveže hranilne snovi v poškodovano območje in odstranjuje odpadne produkte.

Raztegovanje in lahkotno gibanje: Redno gibanje poskrbi za boljšo gibljivost sklepov. Vadbe, kot so Feldenkrais, joga ali tai chi in so odlične za spodbujanje nežnega gibanja brez dodatne obremenitve poškodovanega sklepa.

Hidroterapija: Vadba v vodi zmanjša pritisk na sklepe, hkrati pa ohranja mišično moč. Tudi preprosto plavanje ali vaje v bazenu lahko zelo pomagajo pri procesu okrevanja.

QuantumSIL PLUS: Naravni pospeševalec regeneracije

  • QuantumSIL PLUS ponuja edinstveno učinkovito kombinacijo sestavin, ki slovijo po podpri hitrejši obnovi sklepov in kosti.
  • Organski silicij je eden ključnih elementov, ki podpira sintezo kolagena – beljakovine, ki zagotavlja trdnost in prožnost tkiv, kot so vezi, kite in kosti. Silicij prav tako spodbuja mineralizacijo kosti, saj pomaga pri vgradnji kalcija v kostno tkivo. To pomeni močnejše kosti in hitrejšo obnovo po zlomih.
  • Vitamin C prisoten v QuantumSIL PLUS, podpira tvorbo kolagena, kar prispeva k hitrejšemu celjenju ran in obnavljanju poškodovanih sklepov. Študije kažejo, da je vitamin C eden ključnih dejavnikov pri zdravljenju vezi in sklepnih poškodb, saj zmanjšuje vnetje in pospešuje obnovo tkiv.
  • Glukozamin je znan po svoji vlogi pri obnovi hrustanca, saj izboljšuje prožnost in odpornost sklepov. Pri poškodbah lahko pomaga zmanjšati bolečino in izboljšati funkcionalnost sklepa.
  • Bor pomembno vpliva na kosti, saj pomaga uravnavati kalcij in magnezij. Prav tako je znan po svojem vplivu na zmanjšanje vnetij, kar je ključnega pomena pri okrevanju po poškodbah.
Organski silicij v QuantumSIL PLUS je mikroniziran po lastniški tehnologiji, zaradi česar ima 300% višjo topnost od običajnega organskega silicija.

Povratne informacije uporabnikov

Več uporabnikov QuantumSIL PLUS nam je poročalo o hitrejšem okrevanju po poškodbah sklepov in zlomih. Izboljšana gibljivost, zmanjšana bolečina in krajši čas rehabilitacije so med najpogostejšimi pozitivnimi učinki, ki jih ljudje opažajo. Eden od uporabnikov, ki se je soočal z dolgotrajnim celjenjem po zlomu, je po rednem uživanju QuantumSIL PLUS poročal o znatno krajšem času rehabilitacije, medtem ko so drugi izpostavili boljšo gibljivost že po nekaj tednih uporabe.

Naravna pot do hitrejšega okrevanja

Čeprav se ne moremo vedno izogniti poškodbam, imamo moč, da pospešimo regeneracijo poškodb in čas okrevanja. Z vključitvijo ustreznih živil in dopolnil, kot je QuantumSIL PLUS, ki vsebuje mikroniziran organski silicij, glukozamin, vitamin C in bor, lahko telesu omogočimo optimalne pogoje za hitrejšo regeneracijo.

Če si želiš hitreje okrevati in zmanjšati bolečine ter hkrati ohraniti dolgoročno zdravje kosti in sklepov, je QuantumSIL PLUS naravna in učinkovita rešitev, ki ti bo pomagala na poti do hitrejšega okrevanja in večje funkcionalnosti.

Oktober 2024
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov