Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

5 najpogostejših vprašanj ali kako se lotiti uživanja prehranskih dopolnil, da bodo rezultati maksimalni


V želji, da vam olajšamo iskanje informacij in pripomoremo k dobri izkušnji ob uživanju naših izdelkov, smo v naslednjih vrsticah zbrali nekaj najpogostejših vprašanj, ki se večkrat pojavijo ob prvih srečanjih z uživanjem prehranskih dopolnil.

Kako dolgo naj uživam prehranska dopolnila?

Žal tu ni nekega splošnega odgovora, ki bi veljal za vse, saj je odvisno tako od namena za katerega uživate posamezno prehransko dopolnilo (preventiva, podpora, zdravljenje), kot tudi od vaše starosti, kondicije, življenjskega sloga in nenazadnje tudi tega ali ste poleg spremenili še karkoli drugega, kar bo telesu olajšalo in pospešilo regeneracijo. Lahko pa za izhodišče vzamemo naslednje:

1) Odpravljanje manjših zdravstvenih tegob
Splošno pravilo v naravni medicini je, da telo potrebuje minimalno 3 tedne, da se nekaj v njem prične zares spreminjati in izboljševati. Povprečen čas v katerem lahko dosežemo že zelo lepe rezultate pa je 3-mesečna terapija.

2) Podpora zdravljenju kroničnih bolezni
Za zdravljenje bolezni telo običajno potrebuje nekoliko več časa in potrpljenja, kot 3 mesece. V biološki medicini velja, da za celostno zdravljenje potrebujemo 1/10 časa, ki ga je bolezen potrebovala za svoj razvoj. Veliko kroničnih bolezni se v telesu razvija 5, 10, 20 ali celo več let. Pri takšnih je potrebno računati, da bo celostno zdravljenje – ki vključuje predvsem odpravo vzrokov za nastanek bolezni in poleg uživanje prehranskih dopolnil tudi druge podporne terapije – trajalo npr. od enega do treh let.

3) Preventiva
Če se ste npr. vsakodnevno izpostavljeni dejavnikom, ki škodijo vašim celicam in zdravju, npr. stres, onesnaženje, povišano sevanje, uživanje določenih zdravil, pomanjkanje hranil iz običajne prehrane, ipd. uživajte prehranska dopolnila za uravnavanje nastale škode ves čas, ko so škodljivi dejavniki prisotni. V kolikor pa se odločite npr. za preventivno razstrupljanje ali pa preventivno modulacijo mikrobioma, se priporoča 1-2 terapiji letno, vsaka v trajanju 3 mesecev.

4) Krepitev imunskega sistema
Imunski sistem je sposoben odpraviti vse napade na naša telesa in pozdraviti vse bolezni, če le deluje pravilno. Zato se splača redno vlagati v optimalno delovanje imunskega sistema. Večina podpornih terapij za imunski sistem, pa naj gre za optimizacijo črevesnega mikrobioma, preventivno modulacijo imunskega sistema ali pa le dodajanje za imunski sistem potrebnih hranil, potrebuje 2-3 mesece vztrajnosti za vidne rezultate. V izogib sezonskim boleznim se splača dodatno poskrbeti za imunski sistem predvsem med februarjem in aprilom ter septembrom in novembrom.

Ali je pomembno ob katerem času vzamem prehransko dopolnilo?

Za določena prehranska dopolnila je pomembno, da jih vzamemo npr. na tešče, da bodo lahko razvila najboljše delovanje, nekatera delujejo bolje med obroki, nekatera pa lahko uživate neodvisno. Pozorno preberite navodila na ovojnini in jim sledite.

Ali lahko odmerek podvojim oz. ga zmanjšam?

Prehranska dopolnila iz naše ponudbe so naravna in varna, nobeno izmed njih nima nizke ravni toksičnosti, kar pomeni da lahko odmerek po potrebi brez skrbi tudi podvojite, v določenih primerih celo potrojite.

Zmanjšanje odmerkov v splošnem ni priporočljivo, ker posledično ne bo zadovoljivega rezultata. Seveda pa obstajajo izjeme – v primerih občutljivejšega želodca se lahko pri uvajanju specifičnih prehranskih dopolnil, kot sta Multi EM ferment in Neotosil prične z nižjimi odmerki, da se telo počasi privadi in jih tekom prvih dveh tednov postopoma zvišujete, da pridete do priporočenega odmerka.

Ali je pomembno koliko pijem?

Regenerativne kapacitete telesa drastično upadejo, kadar ste dehidrirani, zato je zelo pomembno, da vsakodnevno popijete dovolj sveže in čiste vode. Odsvetuje se uživanje vode iz plastenk, raje si priskrbite kakovosten filter za čiščenje in revitalizacijo vode iz pipe.

Pravo količino vode, ki bi jo morali dnevno zaužiti ob terapiji s prehranskimi dopolnili si lahko izračunate tako, da svojo telesno težo pomnožite z večkratnikom 0,035 L in tako boste dobili količino vode, ki jo vaše telo potrebuje za optimalno dnevno delovanje (npr. 60 kg x 0,035 L = 2,1 L).

Moram ob uživanju prehranskih dopolnil paziti na prehrano?

Pomembno se je zavedati, da marsikatero zdravstveno težavo povzroči prav nezdravo prehranjevanje npr. pojav sindroma prepustnega črevesja je tesno povezan z uživanjem procesiranih živil, ki delujejo vnetno, opustošen mikrobiom pa med drugim tudi z uživanjem živil, ki vsebujejo konzervanse. Prehrana je torej vedno pomembna in je osnovni vir iz katerega telo črpa hranila tako za vsakodnevno delovanje, kot tudi za redno obnovo celic. Zagotovo ste slišali rek "si to kar ješ” oz. danes vemo, da bi bilo bolj pravilno zapisano "si to, kar je tvoje telo sposobno absorbirati”. Zato je vedno potrebno skrbeti za pestro in uravnoteženo prehrano. Ne glede na to kakšni prehranski dieti ali modelu sledite, skrbite, da bodo živila, ki pridejo na vaš krožnik čim bolj nepredelana, sveža, sezonska, lokalna in po možnosti ekološko pridelana.

V kolikor se vam porajajo dodatna vprašanja, na katera v zgornjem prispevku nismo odgovorili ali pa bi se želeli posvetovati glede vaše specifične situacije, smo vam vsak delovnik na voljo za brezplačen posvet na tel.: 031 722 622.
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio