Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Je neravnovesje v črevesju povezano tudi z zdravjem srca?


Že dolgo je znano, da milijarde bakterij, ki živijo v našem telesu vplivajo na zdravje celotnega telesa, a redko pomislimo, da sem spada tudi razvoj bolezni, kot so ateroskleroza, presnovni sindrom, sladkorna bolezen, duševne motnje in še mnoge druge, kajne?

Od stanja mikrobioma je torej odvisno tudi zdravje srčno-žilnega sistema – kot kažejo raziskave, gre vsekakor za povezavo, ki je izjemno pomembna.


Zakaj je mikrobiom eden ključnih pokazateljev človekovega zdravja?

Naša prebavila, dihala, urogenitalni sistem, kožo in druge organe poseljuje na trilijone mikroorganizmov.

Kot se je izkazalo, so čisto vsi procesi v telesu odvisni od delovanja teh bakterij! To zares dokazuje pomen mikrobioma za našo dobrobit.

Zakaj je neravnovesje mikrobioma nevarno za srce in ožilje?

Uravnotežen mikrobiom (torej mikrobiom, ki ga sestavlja zadosten delež dobrodejnih bakterij) preprečuje nastanek tihih vnetij, ki več let (ali desetletij) na skrivaj tlijo v našem telesu – povzročijo pa nastanek bolezni, kot so na primer sladkorna bolezen, debelost in zamaščenost jeter. Neuravnoteženo stanje mikrobioma je tako pravzaprav dejavnik tveganja za pojav bolezni srca in ožilja.

Znanstveniki tudi ugotavljajo, da blagodejne bakterije vplivajo na presnovo maščob in krvni tlak. Dobrodejne bakterije imajo namreč protivnetne lastnosti, obenem pa izločajo encime, katerih naloga je razgradnja zaužitih živil.

Težave z mikrobiomom ima več kot 90 % bolnikov s srčno-žilnimi težavami!

Mikrobiom ima za naše zdravje prenekatere koristne učinke, a le, če je uravnovešen. V primeru porušenega stanja, imenovanega disbioza, gre za povečano število škodljivih bakterij. Te izločajo drugačne snovi, kot blagodejne bakterije. Primer je toksin, ki povzroča nastanek holesterolnih oblog in s tem napredovanje ateroskleroze. Vsekakor škodljive bakterije proizvajajo tudi snovi, s katerimi poškodujejo sluznico in črevesno steno ter vstopijo v kri. Preko krvi potujejo po celem telesu in s povzročanjem vnetja pustošijo po organih – tudi srcu in ožilju.

Kako odpraviti neravnovesje?

Vsekakor je odličen način za vzdrževanje zdrave črevesne sluznice (in s tem črevesne stene) zdrava prehrana. A ker se ljudje težave pogosto zavemo šele, ko je prepozno, svetujemo naslednje:
  • dodatki pre-, pro- in postbiotikov, ki poskrbijo za zdravje črevesne sluznice.
  • dodatek visokih odmerkov antioksidantov in polifenolov, ki se po robu postavijo vnetju. Tako znižajo vnetje, okrepijo črevesno steno in zaščitijo sluznico.
Omega-3 maščobne kisline prav tako igrajo ključno vlogo pri zdravju srca in ožilja. Dokazano je, da DHK in EPK (omega 3 maščobni kislini) prispevata k vzdrževanju normalnih ravni krvnega tlaka, prispevata k vzdrževanju normalnih vrednosti trigliceridov v krvi in da prispevata k normalnemu delovanju srca.

Vaše srce si zasluži najboljšo zaščito! Uravnovešen mikrobiom je ključnega pomena pri preprečevanju resnih bolezni, vključno s srčno-žilnimi.

Svojim bakterijam omogočite, da postanejo junakinje, ki varujejo vaše srce!

Junij, 2023
 
 
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio